Saalbach HInterglemm

Wintersport 😍

Ja, ik blijf vinden dat wintersport niet echt onder reizen valt. Maar het is wel on-gelofe-lijk gaaf om te doen. Wanneer ik over de piste naar beneden ski, over witte sneeuw, in de bergen, met prachtige uitzichten … Daar kan ik echt van genieten.

Dit jaar zat ik met 3 vrienden in Hinterglemm. We noemden het al snel ‘klein Nederland’, want allemachtig wat waren er veel Nederlanders in de omgeving.

Het was een heerlijke week, met prachtig weer (alleen maar zon en blauwe luchten), prachtige pistes, mooie tochten, veel lol en goed eten. Ik ski sinds de kerst van 2012, en dit jaar durfde ik voor het eerst te zeggen bij de ski-verhuur dat ik een ‘intermediate’ skiër ben. Geen beginner meer! Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb: ik had goede ski’s gekregen en het skiën  ging heerlijk.

Met zijn vieren zaten we in hotel Gamshag, midden in Hinterglemm. Het ligt prachtig tussen alle liften in, je kunt er voor de deur parkeren en – waar wij onze wintersportverblijven altijd op uitzoeken – het heeft een heerlijk kneuterig, Oostenrijks sfeertje.

In andere jaren heb ik met een action camera wat filmpjes gemaakt en gemonteerd. Dit jaar was ik de houder ervan vergeten, maar ik heb toch een beetje kunnen filmen:

Ik heb nu al weer zin in de volgende wintersportvakantie!