Privacy & cookies

Ik houd bezoekersgegevens bij via Google Analytics en bij insluiting van social media posts worden de cookies door het gebruikte social media platform geplaatst. Reageren op blogposts kan (nog) niet. Alle informatie die je eventueel deelt als je deze site bezoekt, wordt niet gedeeld met derden.

Deze privacymeldingen zijn altijd saai, maar tegenwoordig wel verplicht. Om het toch wat leuker te maken, hierbij een recept om zelf lekkere koekjes te bakken ­čśä

Gevonden op de site Culy.nl, die het uit de koekjesbijbel van Rutger van den Broek hebben: Chili-chocoladekoekjes!

Ingredi├źnten

  • 175 gram boter, op kamertemperatuur
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ┬╝ theelepel zout
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 220 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • ┬ż theelepel baking soda
  • ┬╝-┬Ż theelepel chilipoeder
  • 150 gram pure chocolade, grof gehakt

Verder nodig

  • 60 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Handmixer

Recept

Mix de boter, basterdsuiker en het zout in enkele minuten tot een romig geheel. Meng het ei erdoor en voeg vervolgens de bloem, cacao, baking soda en het chilipoeder toe. Kneed tot slot de gehakte chocolade door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 ┬░C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de fijne suiker en het kaneelpoeder in een kom door elkaar. Kneed het deeg kort door en vorm er bolletjes van ongeveer 40 gram per stuk van. Rol deze door de kaneelsuiker, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.

Bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Back to top