TV-shows: NCIS

NCIS - DVD box cover - IMDB

De afgelopen jaren heb ik heel veel tv-series gekeken, waarbij ik toch wel een speciaal plekje in de favorietenlijst heb voor politie/crime series. Een klein nadeel als je die vaak kijkt: je begint verhaallijnen door te krijgen. Een nieuwe acteur mét tekst? Kans is vrij groot dat het een ‘baddy’ is. Maar ach, het blijft vermakelijk ?

Een van de shows die ik al heel lang volg is NCIS. Volgens mij woonde ik zelfs nog thuis toen ik de serie ontdekt heb! Al 17 seizoenen volg ik hoe ‘Team Gibbs’ van de Naval Criminal Investigative Service misdaden oplost. Ik zal niet liegen, het is soms een beetje overdreven, en ik vraag me ook wel eens af hoeveel terroristenplannen er in vredesnaam onderschept kunnen worden door een klein clubje mensen – of hoe ze niet met een burn out of PTSS thuis komen te zitten vanwege alles wat ze meemaken. Maar het is een serie met humor, goed ontwikkelde personages en inmiddels 2 succesvolle spin-offs en zelfs een vierde die op de planning staat.

NCIS Los Angeles heeft inmiddels 11 seizoenen, NCIS: New Orleans zit op 7 (maar zal na dit seizoen stoppen). Vandaag las ik dat ze bezig zijn met een nieuw spin-off: NCIS: Hawaii.

Ho ff Rianne, kun je wel tellen? Dat zijn drie spin-offs, niet vier. Klopt, er zijn 2 afleveringen van NCIS: Red gemaakt die in NCIS: Los Angeles verwerkt zaten, maar die serie is nooit doorontwikkeld door CBS.

Overigen is NCIS zelf óók een spin-off, namelijk van JAG. En ja, ik heb ook alle 10 seizoenen van JAG gekeken ? (ik héb een leven, echt waar!)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.