Weetjes op woensdag – Over katten

Sinds een paar weken heb een ik een ‘mantelzorg-kat’. Of een ‘pleegkat’. Een ’tijdelijke kat’. Ik zorg voor de kat van een vriendin, en dus is mijn huis nu uiteraard overgenomen door mijn tijdelijke huisgenoot.

Ik heb al veel geleerd, namelijk dat het weinig uitmaakt dat ik niet wil dat ze op het aanrecht komt. Dat als ik de kamer binnenkom, er een luide MIIAAAUUUWWW gegeven wordt. Net als wanneer ik terugkom van werk, of van boodschappen doen, of het lef heb gehad om even naar de wc te gaan. Mevrouw Wil Gehoord Worden.

Het is een schatje, trouwens.

En om dan toch even het Weetje op Woensdag te doen: katten hebben meer botten dan mensen. Wij van het personeel… Ik bedoel, wij mensen, hebben 206 botten. Katten hebben er ongeveer 244! Het aantal botten per kat varieert per ras.

De extra botten die een kat heeft, zitten vooral in de ruggengraat en staart, zodat ze extra behendig en flexibel zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.