Weetjes op woensdag: de allereerste webcam

Tegenwoordig kijken we niet op van het gebruiken van een webcam. Met onze telefoons doen we aan beeldbellen alsof het de meest normale zaak ter wereld is en voor werk Zoomen/Teamsen/Skypen we er op los.

Webcams zijn nog niet zo heel lang zo standaard. De allereerste webcam ooit werd geïnstalleerd in 1991 en gebruikt door de Universiteit van Cambridge, in hun computer lab. Het was niet voor het bijhouden van experimenten, of voor bewaking van de ruimte. De webcam werd voor iets veel belangrijkers gebruikt: kijken of de koffie al klaar was in een andere ruimte. Waarom lopen als je techniek voor je kunt laten werken? Got to love the nerds of this world ?

De webcam werd eerst alleen op het lokale netwerk gebruikt, tot het op internet werd aangesloten en iedereen met internet kon meekijken naar de koffie. Een hoogtepunt in de vroege dagen van het internet!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.