De leukste krant van Nederland (al zeg ik het zelf)

Mijn zomervakantieadres is al jaren hetzelfde: CampZone! Wat mij betreft de gezelligste en leukste LAN-party-vakantie-camping die er is. Elf dagen lang relaxen, gamen, BBQen, en socializen met vrienden. CampZone wordt georganiseerd sinds 2001, sinds 2005 ben ik deelnemer en sinds 2016 maak ik daar de leukste krant van Nederland: de Pixel Paper.

Ik verveelde me een beetje, heb met tentgenoten een printer, inkt en papier geregeld en ben gewoon begonnen met typen. 1 A4tje, voorkantje, achterkantje. In een paar jaar heeft het me meer lol opgeleverd dan je je kunt indenken. Ik begon met het opzoeken van adresgegevens van supermarkten (nerds willen bier en eten) en belandde vrij vlot als misdaadverslaggever in een avontuur met gestolen vlaggen en ontvoeringen. Wees gerust: de vlaggen zijn teruggebracht, de ontvoering is opgelost en daarna werd er gezamenlijk een drankje gedaan. En als verslaggever in het midden van alle chaos en hilariteit, kreeg ik van alle kanten informatie en tips ‘from the inside’. Eerlijk is eerlijk: dat was voor mij nog wel het allerleukste ?

Dit jaar zal er in elk geval in de zomer geen Pixel Paper komen, want net als vorig jaar zal CampZone helaas niet doorgaan. Corona is een nasty little bitch, zal ik maar zeggen.

Tot die tijd nog maar eens terugdenken aan het moment dat ik:

  • redactiepost kreeg op een vloerdeel, beschreven met stoepkrijt
  • werd uitgenodigd voor de uitvaart van een bier dat gebrouwen werd tijdens CampZone (‘overleden’ aan de gevolgen van ernstige onderkoeling)
  • bij het uitdelen van een nieuwe editie bijna bestormd werd (heu ik heb fans!)
  • samen met HMO een bloedirritant liedje in ieders hoofd heb gekregen
  • mee heb geholpen om een spacethema om te bouwen naar een unicornthema
  • weer nieuwe mensen heb leren kennen en vrienden heb gemaakt ?

Het mooie van CampZone: het achterliggende idee is gamen, maar er is alle ruimte en meer om met een deelnemersinitiatief te komen. Go forth and have fun, daar komt het eigenlijk op neer ?

Oh en niet te vergeten PINK FLUFFY UNICORNS DANCING ON RAAAAINBOOOOWS!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “De leukste krant van Nederland (al zeg ik het zelf)”