Mijn eerste WordPress plugin!

Al heel wat jaren ben ik in meer en (vooral) mindere mate bezig met programmeren. Een paar jaar geleden heb ik tijdens CampZone een scriptje geschreven voor de HackZone Badge, maar daar is het ook wel bij gebleven. Om het echt te leren moet ik er vooral veel meer tijd in steken en ik ben nu eenmaal best snel afgeleid ? Daarbij komt ook nog dat als ik een werkdag lang achter m’n laptop heb gezeten, ik bij voorkeur écht iets anders ga doen daarna.

Maar dat neemt niet weg, dat ik het blijf proberen. Ik ben bezig op Udemy met de cursus Automate the Boring Stuff with Python Programming, dus wie weet wat ik hier nog kan laten zien in de toekomst!

Terwijl ik mijn website verder uitbouw, kom ik natuurlijk ook een flinke hoeveelheid WordPress plugins tegen. Vanavond werd ik nieuwsgierig hoe moeilijk het zou zijn om er zelf eentje te maken. In de basis valt dat echt enorm mee. Met een FTP-server en een script van nog geen 20 regels had ik al wat staan, dankzij de website BeaverBuilder. Wat het deed? Een simpele boodschap onder elk artikel op de site zetten.

<?php
/**
 * Plugin Name: Mijn eerste plugin
 * Plugin URI: https://denerdette.nl/mijn-eerste-plugin
 * Description: De eerste plugin die ik geschreven heb
 * Version: 1.0
 * Author: Rianne
 * Author URI: https://denerdette.nl
 */
 
add_action( 'the_content', 'mijn_tekst' );

function mijn_tekst ( $content ) {
    return $content .= '<p>Bedankt voor het lezen</p>';
}
?>

Het gaf toch stiekem wel een kleine kick om mijn plugin te zien staan tussen de plugins die anderen geschreven hebben!

Voor nu heb ik de plugin weer uitgezet, maar ik ga er zeker verder aan werken. Als ik er iets moois van gemaakt heb, zal ik er zeker over schrijven. Tot die tijd: bedankt voor het lezen ?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.