Weetjes op Woensdag (waar niemand wat aan heeft)

Quizspellen zoals Weekend Miljonairs of Trivial Pursuit, ik ben er gek op. Ik heb de gewoonte om rare weetjes te onthouden waar je normaal nooit iets aan hebt tot je een quizvraag voor je neus krijgt of je in een gesprek belandt waar het ineens leuk is om te melden. En omdat ik rare inhoud van mijn hoofd graag deel met anderen, schrijf ik op woensdag de miniblogjes Weetjes Op Woensdag!

Europa heeft sinds 1985(!) een heus volkslied: een gedeelte uit vierde beweging van de de negende symfonie van Ludwig von Beethoven. Het stuk wordt Ode to Joy / Ode an die Freude genoemd en is officieel instrumentaal.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_volkslied

Overigens is de volledige negende symfonie van Beethoven gewoon op YouTube te horen, zonder reclames. Dit dankzij de Chicago Symphony Orchestra.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Weetjes op Woensdag (waar niemand wat aan heeft)”